Spring naar hoofd-inhoud

Speuren naar bijzondere vondsten

Passie voor antiek: altijd al gehad. Sinds mijn achtste heb ik interesse voor oude dingen. Als mijn oog tijdens een hockeywedstrijd viel op een scherfje, stopte ik acuut met hockeyen om verder te speuren naar iets bijzonders! Op mijn elfde had ik een uitgebreide collectie antieke pijpenkoppen en hielp ik al vaak mee met opgravingen. Vanaf mijn vijftiende bezocht ik rommelmarkten en daar ben ik nooit meer mee opgehouden.

De geschiedenis kwam bij mij al op jonge leeftijd tot leven via allerlei oude voorwerpen en vondsten. Tijdens mijn schooltijd hielp ik daarom zo graag mee met opgravingen. Van prehistorie tot de opgravingen van het kasteel van Voorst nabij Zwolle: ik vond het allemaal even prachtig.

Meer bijzondere ontdekkingen deed ik tijdens de vele rommelmarkten die ik iets later begon te bezoeken. In mijn studiestad Zwolle bewoonde ik de kamer die niemand anders wilde hebben: met een negen meter lange gang die slechts één meter breed was. Een prima plek voor mijn antieke voorwerpen, glaswerk en boeken.

Tussen de bedrijven door haalde ik niettemin toch mijn hbo, werkte vervolgens een jaar als porter op de afdeling Schilderijen bij veilinghuis Christie's in Amsterdam en deed daarna mijn dienstplicht. Met een korte "tussenstop" in de hypotheekverkoop besloot ik in 1999 mijn hart te volgen en startte mijn eigen bedrijf. Met plezier en met nog steeds dezelfde passie!

Inmiddels werk ik ook als Algemeen Taxateur Kunst, Antiek en Inboedelgoederen. In 2010 slaagde ik voor mijn examen. Breed georiënteerd, breed geïnteresseerd en met oog voor kwaliteit blijf ik speuren naar bijzondere vondsten. Gelukkig met succes: ik verkoop aan verzamelaars, musea en particulieren in Nederland en in het buitenland.

Ook interesse? Bekijk dan mijn gevarieerde collectie op deze site of bel voor meer informatie.